Microsoft готує масштабну реструктуризацію

Четвер, 11 липня 2013, 19:54

Провідний світовий розробник програмного забезпечення Microsoft оголосив про масштабну реструктуризацію.

Про це передають "Ведомости" з посиланням на агентство Bloomberg.

Керівник Microsoft Стів Балмер скорочує кількість відділів і має намір висунути на перший план бізнес із виробництва обладнання і деталей, а також інтернет-послуги.

Реорганізація є спробою відповісти на кон'юнктуру ринку, оскільки найуспішніший підрозділ компанії, що займається оперативною системою Windows, все більше відчуває на собі негативні ефекти скорочення світового попиту на комп'ютери.

Реклама:

Згідно із планом перестановок, керівник Windows Джулі Ларсон-Грін тепер керуватиме виробництвом всіх пристроїв в цілому, включаючи приставку Xbox і планшет Surface.

Начальник підрозділу, що займається програмним забезпеченням для мобільних телефонів, Террі Майерсон тепер відповідатиме також і за розробку ОС Windows.

Керівник підрозділу Skype Тоні Бейтс очолить новий відділ придбань і розвитку бізнесу. Шеф відділу інтернет-технологій Кі Лю об'єднає під своїм контролем пошуковик Bing, Skype і Office.

Сатья Наделла, начальник відділу серверів, стане курувати хмарні та корпоративні сервіси. Темі Реллер, що займається маркетингом ОС Windows стане директором з маркетингу всієї компанії.

Крім того, фінансові керівники підрозділів тепер звітуватимуть перед фінансовим директором компанії Емі Худ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: