Apple і Amazon вирішили не судитися через App Store

Четвер, 11 липня 2013, 17:29

Компанії Apple і Amazon відмовилися від подальшого розвитку судового позову, пов'язаного з назвою App Store.

Після декількох років розглядів, компанії вирішили, що обидві будуть використовувати цю назву і не будуть переслідувати один одного, передає CyberSecurity.

У використанні Apple знаходиться назва App Store, тоді як Amazon використовує назву Appstore.

Найближче судове засідання у App Store - Appstore було намічено на 19 серпня 2013 року, але 9 липня 2013 року до суду міста Окланда в Каліфорнії надійшла заява, згідно із якою компанії не будуть продовжувати розгляд і кожен залишиться при своєму, але не буде заважати конкуренту.

Реклама:

Зазначимо, що судячи з документів, спочатку свої претензії відкликала Apple, тоді як Amazon спочатку виступала відповідачем і після того, як виробник iPhone відмовився від позову Amazon також швидко повідомила, що у неї до Apple теж немає питань.

Цікаво, як Apple мотивувала свою відмову від переслідування Amazon. Представник компанії заявив: "Немає ніякого сенсу в тому, щоб продовжувати розгляд. 900 тисяч додатків і 50 мільярдів скачувань говорять самі за себе. Люди знають, який магазин вибрати".

На думку представників Amazon, рішення суду було логічним, а компанія тепер зможе спокійно працювати і надавати клієнтам послуги та продукцію максимально високої якості.

Зазначимо, що технічно між Apple App Store і Amazon Appstore немає конкуренції - додатки в цих двох магазинах несумісні між собою і призначені тільки для покупців мобільних пристроїв відповідних виробників.

Тобто користувачі iPad або iPhone не можуть використовувати Amazon Appstore і навпаки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: