"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрпошта" накупила дорогих модемів на 17 мільйонів

Четвер, 11 липня 2013, 15:19

"Укрпошта" уклала угоду з ТОВ "Експотрейд" на придбання модемів для обміну інформацією з зовнішніми пристроями на суму 16,65 млн гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Дротові (5,709 тис шт) та бездротові (8,648 тис шт) модеми, призначені для реєстраторів розрахункових операцій, придбано по 1,16 тис гривень.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника", оскільки "Укрпошта" використовує РРО тільки виробництва фірми "Експотрейд" - 19,437 тис касових апаратів Слог-мікро та фіскальних принтерів ПФП-1 "Славутич".

Реклама:

В свою чергу відповідно до пункту 3.2 Вимог до реєстраторів розрахункових операцій та модемів щодо передачі даних, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 8 жовтня 2012 року №1057, модем повинен поставлятись чи вироблятись тільки виробником відповідної моделі РРО.

Нагадаємо, всі касові апарати України мають бути підключені за допомогою модемів до системи обміну інформацією з фіскальними органами з 1 липня 2013 року.

Раніше виконавчий директор асоціації УкрЕККА Борис Сидоренко прогнозував, що модеми до РРО обійдуться кінцевому споживачу у суму близько 700 гривень.

ТОВ "Експотрейд" належить Наталії Тихоновій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: