"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін затвердив законопроект про покращення для бізнесу

Четвер, 11 липня 2013, 11:56

Кабмін затвердив законопроект, запропонований Держпідприємництвом, який визначає єдиний перелік сфер держконтролю бізнесу.

Про це на брифінгу в Кабінеті міністрів повідомив перший заступник глави Держпідприємництва Олександр Потімков, передає "УНІАН".

"Ми вважаємо, що необхідно чітко прописати сфери контролю та чітко прописати, максимально звузивши сфери, на які контроль не поширюється", - сказав Потімков.

Законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо покращення державного нагляду (контролю) та визначення сфер господарської діяльності, які підлягають державному нагляду (контролю)" був схвалений Кабміном 3 липня 2013.

Реклама:

Крім того, законопроектом передбачається виключити позапланові перевірки, ініційовані юридичними особами. Водночас, у зверненнях фізичних осіб має бути зазначено, що порушення підприємця призвело до матеріальних втрат або до порушення конституційних прав на безпечні умови праці.

Держпідприємництво також продовжуватиме проводити комплексні планові перевірки суб'єктів господарювання протягом календарного року спільно з усіма органами контролю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: