Microsoft запускає CityNext для підтримки "розумних міст"

Четвер, 11 липня 2013, 11:31

Компанія Microsoft запустила глобальний проект CityNext, покликаний допомогти у розвитку так званих "розумних" міст" - одним з перших його буде використовувати Москва.

Про це заявила на конференції Worldwide Partner Conference віце-президент Microsoft Лора Іпсен, пише "Прайм".

За її словами, CityNext дозволяє використовувати екосистему рішень від партнерів Microsoft для оптимізації системи державних послуг, водо-і електропостачання міст, будівництва і планування, системи транспорту, громадської безпеки.

Крім того, технологічні рішення проекту можна використовувати для розвитку туристичної інфраструктури, освіти, охорони здоров'я.

Реклама:

У проект входять "хмарні" сервіси, пристрої та програмне забезпечення для роботи, платформи для обробки великих масивів даних.

"Ці інновації дозволять державним структурам, бізнесу і жителям міста безперешкодно обмінюватися важливою інформацією", - говорять в Microsoft.

Кілька міст вже виявили бажання співпрацювати з Microsoft і її партнерами в рамках CityNext. У їх число входять Москва (Росія), Барселона (Іспанія), Буенос-Айрес (Аргентина), Манчестер (Великобританія), Філадельфія (США), Окленд (Нова Зеландія), провінція Хайнань і місто Чженчжоу (Китай) і Гамбург (Німеччина). Так, в Барселоні вже запущена платформа Open Data, де розміщується детальна інформація про місто, можна відстежити зміни чисельності населення або інших показників у реальному часі.

"Хмарні" сервіси, поряд з мобільними і соціальними розробками, а також технологіями обробки великих масивів даних, є пріоритетом Microsoft на 2014 фінансовий рік, який почався в липні, сказав раніше на WPC-2013 гендиректор компанії Стів Балмер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!