"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Греція отримає 6,8 мільярда євро від трійки кредиторів

Середа, 10 липня 2013, 19:47

Міністри фінансів 17 країн єврозони погодилися видати Греції наступний великий кредит розміром в 6,8 мільярда євро в рамках програми фінансової допомоги країні.

Про це повідомляє російська служба ВВС.

Як повідомляється, для отримання першої частини кредиту розміром в 2,5 млрд євро Греції необхідно прийняти пропоновані кредиторами реформи, спрямовані на посилення режиму економії.

За умовами договору про виплату країна повинна скоротити близько чотирьох тисяч держслужбовців і урізати зарплати ще 25 тисячам працівників бюджетної сфери.

Реклама:

Після отримання чергової позики Греція повинна буде до середини серпня виплатити 6,6 млрд євро за своїми попередніми боргами.

Черговий кредит буде виділений так званою "трійкою" - Європейською комісією, Європейським центральним банком і Міжнародним валютним фондом.

У спеціальній спільній заяві цих інститутів говориться, що програма реформ у Греції здійснюється надто повільно, а перспективи виходу з фінансової кризи залишаються невизначеними.

На зустрічі міністрів фінансів 17 країн єврозони, що відбулася в Брюсселі, було оголошено, що 2,5 млрд євро буде надано із спеціального надзвичайного фонду єврозони, а 1,5 мрлд євро - Європейським центральним банком.

Ще 1 млрд євро в рахунок нового кредиту буде виділений Греції в жовтні, після чого МВФ надасть Афінам наступні 1,8 млрд євро.

Кредитори попереджають, що ці реформи відстають від намічених строків, особливо програма приватизація державних активів. У червні, наприклад, була зірвана приватизація державної газової компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: