Кондитери просять Азарова не допустити введення РФ спецмита на шоколад

Середа, 10 липня 2013, 16:34

Асоціація "Укркондпром" має намір звернутися до уряду з проханням не допустити введення Росією спецмита на імпорт шоколаду і шоколадних виробів у відповідь на встановлення Києвом мит на імпорт автомобілів.

Про це заявив президент асоціації Олександр Балдинюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Держава повинна співвідносити інтереси всіх галузей. Тому, безумовно, ми будемо звертатися до уряду з проханням відреагувати на це питання введення спецмита на шоколад", - сказав Балдинюк.

За його словами, на російському кондитерському ринку існує жорстка конкуренція, і навіть при незначному підвищенні цін українські виробники не зможуть її витримати.

Реклама:

У той же час, позиції України на цьому ринку до цих пір були досить вагомими: наприклад, в 2012 році в РФ було поставлено 111 тис тонн шоколаду і виробів з нього на суму 376 млн доларів.

"Цілком очевидно, що це негативно вплине на кондитерську галузь України. Безумовно, ми не дорахуємося прибутку, відповідно, держава не дорахується податків, зменшаться наші продажі, оскільки товар стане дорожче", - упевнений Балдинюк.

При цьому йому важко оцінити можливі обсяги втрат українських кондитерів.

Нагадаємо, 9 липня Росія повідомила про плани введення відповідних мит на імпорт з України шоколаду і шоколадних виробів, флоат-скла і вугілля.

Згідно з документом, наявному в розпорядженні агентства, Москва оцінила збиток від введених Україною мит на імпорт автомобілів в 36,12 млн доларів щорічно, так як їх імпорт в минулому році становив 327,63 млн доларів (у тому числі з двигуном від 1500 до 2200 куб . см - 230,39 млн доларів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: