Глобальний договір ООН виключив 4 українські компанії

Середа, 10 липня 2013, 15:48

Глобальний договір ООН оголосив про виключення в першій половині 2013 року 99 компаній за відмову повідомляти про прогрес протягом двох років поспіль.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Глобального договору ООН, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, в тому числі виключені чотири українські компанії: група компаній "ГрінКо", ТОВ "Комфі-трейд" (Дніпропетровськ), що володіє в Україні мережею магазинів побутової техніки та електроніки під брендом Comfy, ВАТ "Суднобудівний завод "Залив" (Керч) та ПАТ "Завод "Фіолент" (Сімферополь, обидва АРК).

Виключені 99 компаній становлять 3% від загальної кількості учасників (3,288 тисяч), зобов'язаних надати звіт про прогрес протягом першого півріччя 2013 року. За цей період надали звіти 2,233 тисяч компаній, з яких 130 компаній досягли просунутого рівня реалізації принципів Глобального договору.

Реклама:

У повідомленні також наголошується, що кількість компаній, які приєднуються до Глобального договору, перевершує кількість виключених, зокрема, у першому півріччі приєдналося 646 компаній, що в шість разів більше числа виключених.

За весь час дії Глобального договору з участі в ньому було виключено 4,167 тисяч компаній.

Глобальний договір ООН ініційований у 1999 році і покликаний об'єднати зусилля бізнесу і діяльність агентств ООН, трудових, громадських організацій, державних органів для підтримки та застосування десяти універсальних принципів у сфері захисту прав людини, забезпечення стандартів роботи, охорони навколишнього середовища та боротьби з корупцією. Він є найбільшою в світі добровільною ініціативою в сфері корпоративної соціальної відповідальності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: