Оточення Януковича продало вугілля на "Донбасенерго" ще на 693 мільйона

Середа, 10 липня 2013, 14:45

ПАТ "Донбасенерго" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Траст інвест" на постачання 700 тис тонн вугілля групи А на суму 693 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначає видання, вугілля марок АШ 0-6 зб., АШ 0-6 конц., АШ 0-6, АШ 0-6 відс., А 0-100 придбано по 990 гривень за тонну.

"Фірму "Траст інвест" зі статутним капіталом 100 тис гривень зареєстрована на донеччанина Дмитра Шклярова. Контактний номер компанії також є контактним для фірми "Рятувальник", якою володіє будівельне підприємство "Кепітел білдінг Корпорейшен" з холдингу "МАКО" Олександра Януковича. Компанія зареєстрована по вул. Коваля, 80-а в Донецьку. За цією ж адресою знаходиться офіс бізнесмена Олександра Козодоя, який наприкінці 1990-х працював заступником губернатора Донецької області Віктора Януковича", - пише видання.

Реклама:

Єдиним конкурентом було ТОВ "ТД "Енерговугілля", засноване комерційним директором "Донбасенерго" Олегом Жебським, також відомим як бізнес-партнер екс-міністра енергетики Юрія Продана. Нині компанію перереєстровано на Станіслава Нікішина, який раніше очолював ТОВ "Збагачувальна фабрика "Лідієвська" з групи народного депутата від Партії регіонів Юхима Звягільського.

Як пише видання, "Траст інвест" почало перемагати на тендерах "Донбасенерго" у 2012 році, коли його очолив Едуард Бондаренко. Раніше він керував ТОВ "Виробничо-транспортна фірма "Угольтранс". Нині половиною цієї компанії володіє брат Едуарда Бондаренка Ігор, дружина якого зараз є гендиректором фірми. Одним з перших засновників компанії був Віталій Беляков, нинішній чільник фірми "ДРФЦ" з групи Олександра Януковича.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!