СОТ розгляне претензії до України з боку Японії, ЄС та США

Середа, 10 липня 2013, 11:45

Повістка засідання Ради з торгівлі товарами Світової організації торгівлі (СОТ), що призначене на 11 липня 2013 року, містить одразу три пункти з претензіями інших країн до України.

Згідно із документом, Японія, зокрема, зробить заяву щодо введених Києвом мит на імпорт автомобілів, передає "Інтерфакс-Україна".

На порядку денному також запит від ЄС і США з приводу введеної Україною квоти на імпорт коксівного вугілля.

Крім того, Києву доведеться відповідати на претензії відразу цілої групи країн у зв'язку з намірами переглянути 371 тарифну позицію в рамках статті XXVIII GATT 1994.

Реклама:

На порядку денному зазначено, що відповідні заяви подали ЄС, країни ASEAN, Австралія, Канада, Чилі, Єгипет, Гватемала, Китай і Гонконг, Ісландія, Ізраїль, Японія, Корея, Мексика, Нова Зеландія, Норвегія, Туреччина і США.

Нагадаємо, Туреччина стала першою країною-членом Світової організації торгівлі (СОТ), яка вирішила застосувати до України торгові санкції.

Анкара оцінила збиток від дискримінації турецького автопрому в 6,2 млн доларів і вирішила компенсувати цю суму шляхом введення мит на імпорт волоських горіхів з України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!