"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Регіонал" вважає, що бізнес сина Януковича зростає лише через впевненість

Середа, 10 липня 2013, 09:50

"Регіонал" Владислав Лук'янов вважає, що сину президента Олександру Януковичу бути успішним бізнесменом допомагає впевненість.

Про це він сказав в коментарі "Радіо свобода".

"Впевненість дає можливість більш позитивно оцінювати майбутнє і дозволяє інвесторам більш сміливо отримувати кредити розуміючи, що бізнес буде працювати хоча б на тому рівні, на якому розраховується, і підприємство матиме обігові кошти, щоб повернути кредити", – вважає регіонал.

Між тим депутат від УДАРу Павло Різаненко вважає, що для такого успішного розвитку бізнесу у сьогоднішніх умовах потрібно бути "генієм, або сином президента".

Реклама:

"Всі сфери падають, тільки сільське господарство показує зростання, – наголошує Різаненко. – І "МАКО Холдинг" сільського господарства особливо не має, то потрібно бути супер генієм, або потрібно бути просто сином президента", - вважає Різаненко.

"Я не вважаю, що це його досягнення. Це та система, яка у нас є, коли бізнесом без прикриття адмінресурсу, правоохоронних органів, прокуратури та судів нормально займатися неможливо", - додав він.
 
Жодна компанія не може так швидко зростати під час падіння економіки, вважає старший консультант Київської школи економіки Володимир Дубровський.

"Для всіх очевидно, що це пов’язано з тим, що це не просто якийсь Олександр Янукович, а це Олександр Янукович, який син Віктора Януковича", – зазначає експерт.

"У будь-якій цивілізованій країні цій фірмі потрібно було б це дуже ретельно спростовувати. Це стало б предметом розслідування і, зрештою, привело б президента до імпічменту. Не може фірма у ситуації, коли економіка падає, так швидко зростати без всяких на те поважних причин",- зазначив він.
 
Група МАКО об’єднує "МАКО Холдинг" (Донецьк), банк ПАТ "ВБР" а також понад 10 підприємств в Україні, Голландії та Швейцарії.

 "МАКО Холдинг" працює на українському ринку з 2006 року і займається інвестиціями у будівництво. Сумарні активи холдингу становлять 1,7 мільярда гривень.

Чисті активи групи МАКО, власником якої є старший син президента Олександр Янукович у 2012 році зросли майже вдвічі і сягнули 0,97 мільярда гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!