Google з сьогоднішнього дня відключає сервіс для читання новин

Понеділок, 1 липня 2013, 19:28

Google з сьогоднішнього дня відключає сервіс Reader, призначений для відстеження матеріалів, що публікуються на новинних сайтах, в блогах і інших онлайн-ресурсах.

Про це пишуть "РИА Новости".

"Reader не буде доступний після 1 липня 2013 року. Не забудьте зберегти ваші дані", - йдеться в повідомленні Google.

Запущений у 2005 році сервіс дозволяв за допомогою технології RSS збирати в єдиному місці поновлення сайтів, що вас цікавлять.

Реклама:

Про плани закриття сервісу Google оголосила ще в березні. Це рішення компанія пояснила зниженням кількості користувачів і прагненням зосередити свої ресурси на меншій кількості продуктів. Однак даний крок інтернет-гіганта викликав невдоволення користувачів, які почали шукати аналогічні сервіси.

Альтернативою Google Reader може стати сервіс Feedly, інтегрований з популярними соцмережами, або служба The Old Reader з базовим функціоналом. Користувачі мобільних пристроїв на iOS і Android можуть скористатися додатком Flipboard, об'єднуючим контент у віртуальний "журнал". Не так давно свій RSS-сервіс запустила компанія AOL, а менше доби тому запущений сервіс Digg Reader.

За неофіційними даними, сервіс для читання новин з інтегрованими рекомендаціями від друзів планує запустити і соцмережа Facebook.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!