Україна збільшила виробництво м'яса майже на 9%

Понеділок, 1 липня 2013, 17:22

В Україні за 5 місяців збільшилося виробництво м'яса на 8,5% - до 1,3 млн тонн порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає сайт Кабміну.

"Держава продовжує підтримку галузі тваринництва, в тому числі м'ясний напрям. Особливо це стосується господарств населення, де виробляється більше половини продукції тваринництва. І така системна підтримка продовжує давати хороші результати. Так, за 5 місяців поточного року в Україні вже вироблено більше 1,3 мільйона тонн м'яса, що на 8,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Зростає виробництво як у господарствах населення, так і на підприємствах", - зазначає Присяжнюк.

Міністр додав, що збільшенню показників сприяла введена в цьому році дотація, яку отримують селяни, фермери та кооперативи, за худобу, вирощену і здану на м'ясопереробні підприємства.

Реклама:

"За 5 місяців уряд направив 8,6 млн гривень на підтримку цього напрямку. Претендувати на неї можуть ті, хто вирощують і здають на забій велика рогата худоба і свиней", - сказав міністр.

Присяжнюк також заявив, що в Україні продовжують реалізовувати масштабні інвестиційні проекти у тваринництві. Зокрема, в рамках програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, реконструюються і відкриваються нові тваринницькі комплекси із залученням коштів інвесторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: