Samsung закріплюється на європейському ринку смартфонів

Понеділок, 1 липня 2013, 11:57

Майже половина смартфонів, проданих на основних європейських ринках, припала на продукцію Samsung.

Про це пишуть "Вести економіка".

Корейська компанія допомогла довести частку пристроїв під управлінням Android до 70%, на Apple припало менше 20%, Windows Mobile задовольняється лише 7%.

Позиції Apple в США набагато сильніше. За підрахунками агентства Kantar Worldpanel ComTech, там частка iOS за останній рік збільшилася на 3,5% до 42%, що лише трохи менше апаратів на Android.

Реклама:

Microsoft намагається нагнати своїх конкурентів: на п'яти найбільших європейських ринках частка смартфонів на Windows досягла майже 7%, в той час як рік тому вона не перевищувала 4,3%.

Найгірше йдуть справи у канадської BlackBerry: у Європі продажі цих смартфонів впали до 2,5% ринку проти 7% роком раніше. У США на них припадає менше 1%.

Позиції Android можуть виявитися під тиском вже найближчим часом. Користувачі пристроїв з цієї ОС легше переходять на продукцію конкурентів, у той час як фанати Apple зазвичай зберігають вірність бренду.

Ще одна загроза виходить від ринку додатків Android. Згідно з дослідженням Juniper Networks активність розповсюдження рекламного ПЗ збільшилася на 614% за минулий рік, а значить, для однієї з найпопулярніших і відкритих операційних систем ця проблема може стати справжнім головним болем. Програмісти, досі орієнтувалися на традиційні ПК, буквально закохалися в Android. 92% всього рекламного ПЗ розроблено саме для цієї ОС.

Ще одна аналітична компанія Lookout призводить лякаючу статистику: 26% безкоштовних програм, які обіцяють персоналізувати ваш Android шляхом зміни інтерфейсу або дизайну, містять adware. 9% безкоштовних ігор страждають від того ж недуги.

Точніше, страждають ті, хто їх скачав. Соціальні програми містять менше adware. Всього 2% цих програм потенційно небезпечні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!