Терьохін вирішив "допомогти" прийняти механізм фінансових векселів

Понеділок, 1 липня 2013, 09:58

У Верховній раді зареєстрований законопроект про денонсацію угоди з ООН "Про приєднання України до Женевської конвенції 1930 року, якою запроваджено уніфікований закон про переказні векселі та прості векселі".

Автором документу №0028 виступив народний депутат фракції "Батьківщина" Сергій Терьохін.

Як зазначається у пояснювальній записці, у 1999 році Україна ратифікувала "вексельну" конвенцію, укладену в Женеві. Тоді був покладений край використанню фіктивних або безтоварних векселів.

"Нажаль, наразі уряд має бажання відтворити трасти та фінансові піраміди зразка 90-х років минулого століття. Хоче замінити гривню вексельним сурогатом. Бажання уряду є зрозумілим, оскільки не вистачає грошей в бюджет для фінансування забаганок міністрів", - йдеться у законопроекті.

Реклама:

Згідно із документом, внаслідок денонсації "вексельної" Конвенції ООН уряд зможе виплачувати належне відшкодування платникам ПДВ, переплату за податком на прибуток підприємств або податковий кредит фізичними особам (за освіту, лікування, інвалідам тощо), не живими гривнями, а векселями.

Як повідомлялося, 14 травня Рада не схвалила законопроект про впровадження фінансових векселів. Законопроектом передбачалося надати право уряду відшкодовувати ПДВ і погашати кредиторську заборгованість векселями.

У той же день, Рада прийняла за основу (в першому читанні) зміни до Податкового кодексу щодо вдосконалення процедури стосовно фінансових векселів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: