"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Епіцентр" Гереги виходить на російський ринок

Понеділок, 1 липня 2013, 08:47

Найбільша українська мережа гіпермаркетів будівельних матеріалів "Епіцентр" виходить в Росію.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на одного з менеджерів компанії.

"Ми плануємо розвиватися самостійно - без локальних партнерів. Магазини будуть відкриті в Москві і містах-мільйонниках", - розповідає джерело в "Епіцентрі".

Офіційні коментарі в мережі не надали, пославшись на відсутність уповноважених осіб, пише видання.

Реклама:

В одній з російських консалтингових компаній підтвердили, що отримали запит від "Епіцентру" на пошук майданчиків в районі МКАДА для будівництва торгового центру чи готового об'єкта для покупки.

"Епіцентр" цікавиться ділянками близько 10 га, але готовий також розглядати варіанти від 45 тис. кв. м", - уточнює співрозмовник.

Про плани "Епіцентру" знають і в одній з DIY-мереж, що працюють в Росії.

"Компанії буде непросто знайти землю в Москві, але їх рішення почати зі столиці зрозуміло - тут найбільший дефіцит DIY-магазинів великого формату", - зазначає член ради директорів "Корпорації СБР" (володіє мережею "Метрика") Олексій Іовлев.

Зараз "Епіцентр" розглядає п'ять земельних ділянок в Москві, а будівництво першого гіпермаркету почнеться імовірно в лютому-березні 2014 року, стверджує співрозмовник в компанії.

"Швидше не виходить - в Росії питання виділення землі і будівництва вирішуються довше, ніж в Україні", - пояснює він. Всього протягом десяти років власники мережі планують інвестувати близько 1,5 млрд доларів у будівництво приблизно 20 магазинів. Загальна площа торгових точок - 30-80 тис. кв. м.

Як відомо, мережею володіють подружжя Олександр і Галина Герега. Олександр Герега є народним депутатом (Партія регіонів), а його дружина Галина Герега - секретарем Київради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: