Білорусь припинила блокувати українські солодощі

П'ятниця, 7 червня 2013, 10:02

Білорусь більше не здійснює посилений митний контроль за поставками кондитерських виробів з України.

Про це заявив президент асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк, пише "Комерсант-Україна".

За його словами, у травні-червні ситуація значно покращилася, але на внутрішньому ринку становище мало змінилося.

Відновити обсяги поставок на білоруський ринок українським кондитерам поки не вдалося, говорить голова "Укркондпрома".

Реклама:

"На практиці білоруська влада продовжує чинити тиск на торговельні мережі всередині країни і змушує магазини обмежувати реалізацію українських кондитерських виробів на користь білоруських виробників", - відзначає він.

Як повідомило джерело в кондитерської компанії АВК, офіційно ніхто в Білорусі не забороняє реалізацію української продукції, але за фактом торговельним мережам не рекомендується продавати кондитерські вироби з України, Росії та країн Європи.

Жорсткіше всього цю рекомендацію виконують в Мінську.

У білоруській столиці, за відомостями джерела, буквально диктують, які вироби і в якому обсязі реалізовувати. Фактично тепер імпортна кондитерська продукція може претендувати не більше ніж на 15% всього білоруського ринку, так як з боку держорганів ведеться жорсткий контроль над виконанням квоти в 85% для білоруських виробників.

Співрозмовник в АВК розповів, що для того, щоб хоч якось поліпшити продаж білоруських кондитерських виробів, влада вирішила піти на крайні заходи і зобов'язала місцеві компанії продавати їх без націнки, пише видання.

Крім того, з білоруського ринку зараз витісняють такі транснаціональні компанії, як Sniсkers і Mars.

Як повідомлялося раніше, з початку квітня припинився експорт практично всіх видів кондитерських виробів через призупинення білоруської митниці їх оформлення та пропуску через кордон.

Проблеми з постачанням продукції відчували найбільші виробники кондитерських виробів в Україні: АВК, Roshen ("Рошен") і "Конті".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!