Пінчук і Ахметов відхрестилися від суду по "Криворіжсталі"

Четвер, 6 червня 2013, 20:00

У компаніях Рината Ахметова і Віктора Пінчука не знають, чому Госпсуд Києва реанімував справу за позовом їх спільної компанії - ТОВ "ПФК" Інвестиційно-металургійний Союз "- що стосується першої приватизації комбінату в 2004 році.

Про це йдеться в повідомленні СКМ, пише Forbes.

"СКМ не відомі причини поновлення Господарським судом Києва судового слідства щодо позову консорціуму" Інвестиційно-металургійний Союз "(ІМС) до ФДМУ про визнання незаконним та скасування наказу ФДМУ від 15 лютого 2005 року. Представники СКМ ніяких заяв або клопотань до Господарського суду Києва не подавали і до суду не були ", - йдеться в повідомленні СКМ.

Схожу відповідь видання отримало і в компанії Пінчука.

Реклама:

"Ми не знаємо, чому саме зараз відновлено справу восьмирічної давності. З нашого боку ніяких ініціатив не робилося, також ми не брали участь у засіданні колегії 4 червня", - повідомила представник EastOne Наталія Вовк.

Як відомо, постановою Госпсуду Києва від 22 березня 2005 року було порушено провадження у справі, позовну заяву прийнято до розгляду, розгляд справи було призначено на 19 квітня 2005 року.

Потім постановою Госпсуду Києва від 19 квітня 2005 року провадження по справі було зупинено до вирішення по суті Господарським судом Києва справи.

28 листопада 2005 року постановою Госпсуду Києва справу за позовом ІМС до Кабміну (третя особа - "Криворіжсталь") було залишено без розгляду.

Розпорядженням голови Госпсуду Києва від 22 травня 2013 року справу передано на розгляд колегії з трьох суддів, які прийняли рішення про відновлення провадження у справі.

До повторного продажу на відкритому конкурсі комбінату компанії Mittal Steel Ахметов заявляв, що він вважає незаконним скасування рішення про продаж меткомбінату "Криворіжсталь" консорціуму ІМС, розраховуючи на перегляд цього рішення в європейських судах і повернення підприємства консорціуму.

Нагадаємо, корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд гривень при стартовій ціні 10 млрд гривень, після чого меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "ArcelorMittal Кривий Ріг".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: