У Клименка похвалилися зростанням компенсації ПДВ на 10%

Четвер, 6 червня 2013, 17:58

Міндоходів за 5 місяців відшкодувало податок на додану вартість підприємствам з європейськими інвестиціями в Україні на 707 млн євро, що на 10% перевищує показник аналогічного періоду 2012 року.

Про це заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко, представляючи у Брюссельському прес-клубі проект податкових та митних реформ, пов'язаних з підготовкою Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, передає "Інтерфакс-Україна".

У Міндоходів відзначають, що питома вага відшкодування ПДВ, що сплачується в автоматичному режимі, зросла до 58%.

"Український уряд зацікавлений у розширенні присутності європейських інвесторів у нашій країні і готовий працювати над створенням сприятливого клімату для них. Тому наші зусилля спрямовані на поступове наближення українських правил оподаткування до стандартів, закладених у законодавстві ЄС. Те ж саме передбачено та Угодою про асоціацію, і я не сумніваюся, що в цій частині зобов'язання будуть виконані", - зазначив Клименко.

Реклама:

Міністр також запевнив, що український уряд зробить все можливе, щоб торгівельні стосунки між Україною та ЄС у частині митного супроводу були комфортними, простими і зрозумілими для обох сторін.

Зокрема, в планах Міндоходів повноцінне введення інституту уповноваженого економічного оператора, відповідні нормативно-правові акти проходять процедуру узгодження.

Клименко також запевнив європейських інвесторів, що уряд не планує вводити нових податків. Міністр зазначив, що всього в Україні працює близько 14 тис підприємств з європейським капіталом.

Нагадаємо, українським платникам податків за січень-травень поточного року держава відшкодувала ПДВ на суму 23,7 млрд гривень, що перевищує минулорічний показник на 23,8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!