"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Енергоринок" візьме у "Ощадбанку" 400 мільйонів

Четвер, 6 червня 2013, 16:36

Держпідприємство "Енергоринок" планує залучити у державного Ощадбанку поновлювану кредитну лінію на 400 млн гривень.

Про це йдеться в повідомленні держпідприємства на веб-порталі "Державні закупівлі", передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, кінцевий термін укладення договору між сторонами - 3 липня.

Запропонована Ощадбанком вартість обслуговування кредитної лінії - 75,5 млн гривень (з ПДВ). Кошти планується залучити строком на один рік з моменту підписання кредитної угоди.

Реклама:

Цільове призначення залучених коштів - розрахунки з енергогенеруючими компаніями для підтримки ними 100%-х розрахунків з вугільними підприємствами.

Як повідомлялося, в квітні 2013 року ДП "Енергоринок" підписав договір з Ощадбанком про відкриття двох кредитних ліній на загальну суму 1 млрд гривень, а в січні цього року - кредитної лінії на 800 млн гривень.

Крім того, в кінці травня поточного року підприємство оголосило тендер на залучення ще двох кредитних ліній на загальну суму 700 млн гривень.

Крім цього, напередодні ДП "Енергоринок" здійснив випуск п'ятирічних облігацій на суму 1,5 млрд гривень за ставкою до 16,3% річних.

За даними галузевих експертів, в даний час на українському ринку електроенергії склалася напружена ситуація з розрахунками через не виділення коштів з бюджету на компенсацію різниці в тарифах водоканалам. Істотні борги за поставлену електроенергію також мають вугледобувні підприємства.

ДП "Енергоринок" виконує функції оператора Оптового ринку електроенергії України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: