"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клименко запевнив ЄС, що уряд не планує нових податків

Четвер, 6 червня 2013, 15:44

Кабінет міністрів не планує запроваджувати жодних нових податків.

На цьому наголосив міністр доходів і зборів Олександр Клименко під час презентації пріоритетів діяльності міністерства у четвер у Брюсселі, повідомляє "Укрінформ".

"Уряд країни не розглядає введення додаткових податків", - заявив міністр.

За словами Клименка, на сьогодні немає підстав для запровадження будь-яких нових податків, адже наповнення державного бюджету проходить відповідно до прогнозованих параметрів.

Реклама:

"Ми сьогодні йдемо зовсім іншим шляхом. Ми бачимо зниження ставок податків для того, щоб стимулювати потік інвестицій", - зазначив міністр.

При цьому Клименко зауважив, що Міндоходів готове переглядати чинні податки і збори, зокрема мита на імпорт автомобілів, з метою приведення їх у відповідність до вимог майбутньої поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

Нагадаємо, 5 травня Клименко заявив, що остаточне рішення про запровадження в Україні туристичного податку має ухвалити спеціальна рада.

Як повідомлялося, нещодавно держагентство з питань туризму і курортів запропонувало ввести податок у розмірі 1% від мінімальної зарплати для всіх громадян України, які виїжджають відпочивати за кордон.

Як відомо, делегація від України перебуває у Брюсселі, де планує обговорить офшорне питання і боротьбу з мінімізацією податків, у тому числі шляхом використання механізмів трансфертного ціноутворення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!