Янукович вважає, що ризики для України спричиняє світова рецесія

Четвер, 6 червня 2013, 14:18

Продовження та поглиблення світової рецесії спричиняє значні ризики для України як країни з відкритою економікою, орієнтованою на експорт.

Про це йдеться у щорічному посланні президента Віктора Януковича до Верховної ради, яке опубліковане на офіційному сайті президента.

"Серед нових викликів, що потребують уваги з боку світової спільноти, слід виділити ускладнення, яких завдають протекціонізм і націоналізм для багатостороннього співробітництва та економічної інтеграції, а також посилення конкуренції за найважливіші ресурси (передусім енергетичні, продовольчі, водні)", - сказано у посланні.

Янукович зазначив, що низька інвестиційна активність у світі та все ще недостатньо привабливий внутрішній інвестиційний клімат не дозволяють сподіватися на подолання проблем у фінансовій сфері України виключно за рахунок іноземних інвестицій.

Реклама:

"В умовах підвищеного рівня невизначеності у глобальній економічній системі можуть виникати ускладнення у сфері міжнародного співробітництва України, у т.ч. у контексті підвищення ефективності взаємодії з регіональними міждержавними утвореннями", - йдеться у документі.

Як повідомлялося, президент також розповів про пріоритети у сфері держфінансів та про послаблення податкового навантаження на реальний сектор економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!