Янукович обіцяє значне податкове "покращення" у 2014 році

Четвер, 6 червня 2013, 11:52

У 2014 році задля послаблення податкового навантаження на реальний сектор економіки здійснюватиметься зниження ставок податків.

Про це йдеться у щорічному посланні президента Віктора Януковича до Верховної ради, яке опубліковане на офіційному сайті президента.

У документі сказано, що ПДВ буде знижено у 2014 році з 20% до 17%, податок на прибуток підприємств - з 19% до 16%, що призведе до очікуваних втрат бюджету обсягом близько 25 млрд гривень.

Президент також розповів про такі перспективні заходи податкової політики на 2014 рік:

Реклама:

- посилення боротьби з мінімізацією оподаткування та ухилянням від сплати податків;

- упровадження оподаткування багатства та предметів розкоші. (Зокрема, необхідно посилити фіскальне навантаження на власників, які володіють значними об’єктами житлової нерухомості);

- реформування системи екологічного оподаткування. (В напрямі поступового підвищення екологічно орієнтованих податків і зборів при забезпеченні їх цільової спрямованості до середньоєвропейського значення, насамперед у спосіб запровадження прогресивних коефіцієнтів до встановлених нормативів);

- оптимізація системи податкових пільг на основі аналізу ефективності їх застосування;

- спрощення адміністрування податків для підприємств. (Система адміністрування податків потребує подальшого вжиття заходів, спрямованих на спрощення адміністрування податків для підприємств, зменшення витрат часу та коштів суб’єктів підприємницької діяльності на ведення податкового обліку).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!