Коломойський не зміг зняти директора британської JKX Oil & Gas

Четвер, 6 червня 2013, 10:08

Пол Девіс виграв голосування за переобрання між акціонерами британської нафто-газової компанії JKX Oil & Gas, отримавши 52% проти 48% на щорічному засіданні компанії.

Цей результат Дейвіс отримав після рішення судді Високого суду в Лондоні про те, що два найбільших інвестори JKX, які мають 39% компанії, мають бути допущені до голосування, незважаючи на спроби ради не враховувати їхні голоси, передає "Українська енергетика" з посиланням на Financial Times.

Eclairs, за якою стоять український мільярдер Ігор Коломойський і бізнесмен Геннадій Боголюбов, дали більше 27% проти Девіса.

Так само зробила Glengary, що контролюється російським бізнесменом Олександром Жуковим і володіє більше 11% акцій JKX. Однак ці дві сили отримали мінімальну підтримку серед інших акціонерів щодо спроби усунути Девіса з посади.

Реклама:

Як повідомлялося, нещодавно керівництво компанії JKX Oil & Gas заявило, що сторони (Eclairs Group та Glengary Overseas)  діють тільки у своїх власних інтересах і не в інтересах усіх акціонерів.

На думку ради директорів компанії, бажання Eclairs Group і Glengary дестабілізувати JKX в ключовий момент розвитку компанії є опортуністичною спробою отримати контроль над її активами та радою, не сплачуючи премію іншим акціонерам.

Нинішнє керівництво JKX вважає, що через діяльність Коломийського та Жукова в Україні та Росії можуть потрапити під загрозу існуючі комерційні відносини і відносини з державними органами JKX в цих країнах.

Як відомо, Eclairs Group, якій належить 27,5% акцій JKX, 23 травня 2013 року закликала інших акціонерів на зборах 5 червня змінити керівника Пола Девіса і комерційного директора Пітера Діксона за збитки і падіння вартості.

Цю пропозицію підтримав другий за величиною акціонер JKX, інвестиційна компанія Glengary з 11,45% акцій.

Істотними пакетами акцій JKX володіють також Aberforth Partners LLP - 7,81% Interneft Ltd. - 6,62%, НАК "Нафтогаз України" - 5,8%, The Boston Company Asset Management - 4,81% і Norges Bank - 3,09%.

Нагадаємо, за рейтингом журналу Forbes, олігарх Ігор Коломойський знаходиться на третьому місці серед українських багатіїв з активами у 2,4 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!