"Укртелеком" обійшовся Ахметову дешевше 10 мільярдів - глава ФДМУ

Середа, 5 червня 2013, 19:13

Ціна "Укртелекому" за час після продажу 92,79% її акцій австрійській EPIC на приватизаційному конкурсі за 10,575 млрд гривень в березні 2011 року, впала, і СКМ цей пакет обійшовся дешевше.

Про це заявив глава Фонду держмайна Олександр Рябченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Та ну що ви, хто зараз заплатить 10 млрд грн? - Звичайно, менше", - так прокоментував глава ФДМУ можливу ціну оголошеної угоди з купівлі групою СКМ у EPIC 92,79% акцій "Укртелекому".

Він уточнив, що оскільки СКМ придбала кіпрську компанію UA Тelecominvest Limited (Кіпр), якій належать 100% ТОВ "ЕСУ" (Україна), яка у свій час виступила покупцем держпакету акцій, то такий перепродаж не вимагає погодження з фондом.

Реклама:

"Якби у "Укртелекому" з'явився інший безпосередній акціонер, то тоді необхідно було узгодження. А так для нас це нічого не змінює: у нього (покупця) зобов'язання збереглися в тому ж обсязі, що й існували", - сказав Рябченко.

Він додав, що "ЕСУ" виконує інвестзобов'язання, взяті під час купівлі.

Як повідомлялося, раніше стало відомо про угоду між австрійською EPIC і групою СКМ Ріната Ахметова, внаслідок якої остання придбала контроль над найбільшим в Україні оператором зв'язку "Укртелекомом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: