"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міндоходів вважає безглуздим скасування податкової угоди з Кіпром

Середа, 5 червня 2013, 16:44

Міндоходів вважає безглуздою можливу денонсацію Верховною радою радянсько-кіпрської угоди про уникнення подвійного оподаткування.

Про це на засіданні парламентського комітету з питань євроінтеграції сказав заступник директора департаменту міжнародних зв'язків міністерства Сергій Супрун, передають "Українські новини".

На засіданні комітету розглядався законопроект № 0024 про ратифікацію конвенції між урядами України та Кіпру про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податкових ухилень від податку на доходи.

Супрун пояснив, що з ратифікацією Радою даної конвенції радянсько-кіпрська конвенція автоматично припинить свою дію.

Реклама:

"Кіпрська сторона вже закінчила внутрішні державні процедури щодо набуття чинності нової угоди, тобто з ратифікацією цієї конвенції радянсько-кіпрська угода буде недійсна, тобто денонсувати її зараз немає сенсу", - сказав він.

Заступник директора департаменту податкової та митної політики Мінфіну Степан Дусяк заявив, що згідно із конвенцією, встановлюються такі ставки податків: на дивіденди загальна ставка 15%, відсотки - 2%, роялті - загальна ставка 10%, на продаж майна - нульова ставка.

Як повідомлялося, Верховна рада відмовилася підтримати законопроект щодо денонсації Угоди між урядом СРСР і урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування доходів та майна.

Як відомо, у І кварталі 2013 року в економіку України іноземними інвесторами з Кіпру було вкладено 17,692 мільярдів доларів прямих інвестицій.

При цьому прямі інвестиції з України здійснено до 49 країн світу на суму 6,5 мільярдів доларів, переважна їхня частка спрямована до Кіпру (89,2%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: