Кабмін хоче обкласти ноутбуки та планшети спецподатком

Середа, 5 червня 2013, 10:24

Кабмін має намір внести зміни до постанови № 992, які передбачають введення спецзбору з імпортерів та виробників техніки.

Про це пише "ЛігаБізнесІнофрм".

Згідно з повідомленням, Кабмін має намір внести зміни до постанови від 27 червня 2003 № 992 "Про розмір відрахувань виробниками та імпортерами обладнання і матеріальних носіїв, із застосуванням яких у домашніх умовах можна здійснити відтворення творів і виконань, зафіксованих у фонограмах і (або) відеограмах".

Як зазначається, зміни передбачають введення спеціального збору з імпортерів і виробників техніки, із застосуванням якої в домашніх умовах можна здійснити відтворення творів, зафіксованих у фонограмах і (або) відеограмах.

Реклама:

Зокрема, пропонується обкласти податком плеєри, музичні центри, магнітофони, жорсткі та оптичні диски, автомагнітоли, відеомагнітофони, DVD-програвачі, ноутбуки, мобільні телефони, планшети, лазерні диски, карти пам'яті, флеш-карти та касети.

Розмір відрахувань для імпортерів застосовується у відсотках вартості обладнання, для виробників - у відсотках відпускної ціни. Загалом розмір збору коливається до 1-1,5% від ціни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: