Компанія сина Януковича наростила експорт вугілля

Вівторок, 4 червня 2013, 19:14

Компанія "МАКО Трейдінг", що входить в корпорацію "МАКО" старшого сина президента Олександра Януковича, у 2013 році наростила експорт вугілля.

За перший квартал 2013 року вугільний трейдер "МАКО" експортував в два рази більше палива, ніж за весь 2012 рік, пише Forbes.

Як повідомило виданню джерело в митному департаменті Міндоходів, за три місяці 2013 року компанія "МАКО Трейдінг" експортувала 370 тис тонн вугілля енергетичного марок АМ, АС і АШ.

За даними співрозмовника, середня вартість однієї тонни палива становила 835 гривень.

Реклама:

Основним одержувачем вугілля стала швейцарська компанія "MAKO Trading SA", що також входить в "МАКО Холдинг". Крім того, в 2013 році вугілля "МАКО" поставлялося італійській "Energy Coal SPA", хорватській "Nasicecement DD" і португальській "Carbol LDA".

Раніше представники "МАКО" повідомляли, що за весь 2012 рік обсяг експорту компанії "МАКО Трейдінг" становив 200 тис тонн. За даними корпорації, походження палива - державні підприємства "Шахтарськантрацит", "Сніжнеантрацит" і "Торезантрацит".

Раніше директор "MAKO Trading SA" Фелікс Блітштейн в інтерв'ю журналу "Кореспондент" повідомив, що в 2013 році компанія збирається наростити обсяги продажів у п'ять разів.

За його словами, з України планується вивезти за рік один мільйон тонн твердого палива.

Нагадаємо, зараз склади державних вугледобувних підприємств переповнені видобутим вугіллям, яке немає збуту в Україні.

Основною причиною профіциту вугілля в Україні є тіньовий ринок, обсяг якого становить 6 млн тонн на рік. Найбільшими постачальниками вугілля з копанок стали фірми, які пов’язують із Олександром Януковичем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: