"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні можуть ввести новий туристичний податок

Вівторок, 4 червня 2013, 12:28

Держагентство з питань туризму і курортів запропонувало ввести податок у розмірі 1% від мінімальної зарплати для всіх громадян України, які виїжджають відпочивати за кордон.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на народних депутатів з ВО "Свобода".

Як повідомляється, пропозиція про введення податку надійшла від голови Державного агентства з питань туризму і курортів Олени Шаповалової.

"Примітно, що її виступ - красива презентація, чомусь була присвячена не перспективам розвитку туризму, а кількістю проведених нарад на цю тему. Однак чи не єдиним конкретним заходом, який запропонувала Шаповалова, є ініціатива запровадити податок у розмірі 1% від мінімальної зарплати для всіх громадян України, які виїжджають відпочивати за кордон", - заявив народний депутат Ігор Швайка.

Реклама:

За словами парламентарія, на новий податок держагентство розраховує заробити 16,8 млн гривень, які обіцяє витратити на розвиток туристичної галузі.

У своєму виступі Шаповалова також зазначила, що для розробки концепції Державної цільової програми розвитку туризму Держагентство привернуло авторитетну міжнародну консалтингову компанію.

"Нам так і не вдалося дізнатися у Шаповалової, що це за агентство, але ми готуємо депутатське звернення з приводу того, хто профінансував цю роботу, і в якому обсязі були виділені кошти", - сказав Швайка.

Як пише видання, на думку народних депутатів від партії Свобода, ініціатива про введення туристичного податку матиме продовження.

Водночас, представники Партії регіонів вважають підтримку будь-яких ініціатив, пов'язаних з оподаткуванням в туристичній галузі передчасною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: