Україна і Росія планують разом будувати АЕС в третіх країнах

Неділя, 30 червня 2013, 10:11

Україна й Росія домовилися про підготовку конкретних пропозицій щодо сервісного обслуговування АЕС, споруджених за російськими проектами, в Угорщині, Болгарії, Ірані та інших країнах.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький  під час зустрічі з генеральним директором Держкорпорації "Росатом" Сергієм Кірієнком, повідомляє прес-служба міністерства. 

Крім того, міністр заявив про позитивну роботу російсько-української робочої групи зі співробітництва в галузі спорудження та експлуатації АЕС в третіх країнах.

"Ми сподіваємося, що цей напрямок дасть ще більший імпульс і взаємовигідні перспективи співпраці для обох сторін", - заявив очільник Міненерговугілля.

Реклама:

Йдеться, зокрема, про підготовку конкретних пропозицій щодо сервісного обслуговування АЕС, споруджених за російськими проектами, в Угорщині, Болгарії, Ірані та інших країнах, а також спільні інжинірингові послуги, послуги з проектування АЕС та спільне виробництво обладнання для АЕС.

Як зазначається, сторони звернули особливу увагу на необхідність активізації роботи з будівництва енергоблоків № 3 і № 4 Хмельницької АЕС, і в першу чергу, організації його фінансування відповідно до досягнутих сторонами домовленостей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: