"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У ЄЦБ кажуть, що ситуація в єврозоні залишається складною

Понеділок, 3 червня 2013, 20:26

Ситуація в економіці єврозони залишається складною, і не варто очікувати різкого поліпшення ситуації до кінця 2013 року.

Про це заявив глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі, передають "Вести экономика".

"Економічна ситуація в єврозоні залишається складною, але є небагато ознак можливої ​​стабілізації, і наш базовий сценарій як і раніше розглядає вкрай поступове відновлення ближче до кінця 2013 року", - зазначив Драгі.

У опублікованому огляді фінансової стабільності, який ЄЦБ публікує двічі на рік, відзначається, що поточний період є найспокійнішим для фінансових ринків з 2011 року.

Реклама:

"Перспективи для економіки єврозони залишаються істотно нижчі, ніж у інших країн, включаючи основні економіки і економіки, що розвиваються. Можна розраховувати лише на поступове поліпшення короткострокового економічного прогнозу в єврозоні", - заявив Драгі.

В огляді також відзначається, що відновлення економіки в регіоні в другому півріччі стало можливим за рахунок підвищення внутрішнього попиту.

Згідно з прогнозом експертів ЄЦБ, економіка скоротиться на 0,5% за підсумками 2013 року і збільшиться на 1% у 2014 році.

Як повідомлялося, деякі керівники Європейського центробанку (ЄЦБ) підтримують створення "поганого банку" для проблемних активів периферійних країн єврозони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: