"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд створив раду для соцпідтримки шахтарів

Понеділок, 3 червня 2013, 19:24

Утворено Раду з питань функціонування системи соціальної підтримки працівників підприємств вугільної галузі

Відповідне рішення уряд ухвалив 3 червня 2013 року, йдеться у повідомленні секретаріату Кабміну.

Згідно із повідомленням, рада також займатиметься підтримкою населення територій, на яких розміщуються вугледобувні та вуглепереробні підприємства, що перебувають у стадії ліквідації (консервації).

"Затверджено персональний склад ради та положення про її функціонування. Очолить раду віце-прем’єр-міністр Юрій Бойко", - сказано у повідомленні.

Реклама:

За даними уряду, прийняття постанови дозволяє сформувати інституційну основу для здійснення заходів соцпідтримки працівників підприємств вугільної галузі, а також належну координацію діяльності держорганів, що мають її здійснювати.

"До складу ради ввійшли керівники міністерств, служб, профспілок, облдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування тощо", - повідомили у Кабміні.

Як повідомлялося, збитки державних вуглевидобувних підприємств вiд виробництва вугiльної товарної продукцiї в сiчнi-квiтнi 2013 року становили 4,780 млрд гривень, що на 41,8% бiльше, нiж за аналогiчний перiод 2012 року.

Нагадаємо, нещодавно уряд затвердив порядок проведення аукціонів та конкурсів з продажу майнових комплексів, пакетів акцій вугледобувних підприємств.

Як писала "Економічна правда", бізнес-група сина президента Олександра Януковича націлилась на приватизацію цілої низки шахт за одну гривню.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: