У Фірташа вже створили комітет для адаптації до Митного союзу

Понеділок, 3 червня 2013, 17:54

Федерація роботодавців (ФРУ) створила комітет з адаптації українських виробників до стандартів Митного союзу Єдиного економічного простору.

Про це йдеться у повідомленні Федерація роботодавців України.

"У роботі першого засідання комітету технічного регулювання взяли участь представники організацій роботодавців десяти галузей. Розпочато прийом зауважень українських виробників до технічних регламентів Митного союзу", - сказано у повідомленні.

За словами гендиректор федерації Руслана Іллічова, існує ряд інструментів, які дозволяють українським експортерам вплинути на вимоги технічних регламентів Митного союзу і відстояти свої позиції на ринках Росії, Білорусі та Казахстану.

Реклама:

У федерації нагадали, що глава ФРУ Дмитро Фірташ нещодавно заявив, що український бізнес має зберегти свої позиції на ринках країн Митного союзу, незважаючи захисні торговельні бар’єри, що вводяться.

Як повiдомлялося, Україна та Євразiйська економiчна комiсiя (ЄЕК) домовилися про поглиблення взаємодiї.

Вiдповiдний меморандум пiдписали 31 травня 2013 року у Мiнську прем'єр-мiнiстр України Микола Азаров i голова колегiї ЄЕК Вiктор Христенко. Цей меморандум передбачає участь України в роботi ЄЕК та її структурах, зокрема в МС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!