"Регіонали" хочуть посилити вимоги до проведення лотерей

Понеділок, 3 червня 2013, 15:03

Депутати збираються посилити контроль над діяльністю операторів лотерей.

Про це йдеться у законопроекті №2299-д, розробленому групою депутатів-"регіоналів".

Зміни у закон "Про державні лотереї в Україні" передбачають, що оператор держлотерей повинен забезпечувати можливість центральному органу виконавчої влади здійснювати у реальному часі контроль за операціями з прийняття ставок та виплати виграшів (призів) через термінали електронної системи прийняття ставок.

"Забороняється використання гральних автоматів як лотерейного обладнання та розміщення лотерейного обладнання в корпусах, що своїм зовнішнім виглядом відповідають гральним автоматам", - сказано у проекті закону.

Реклама:

У документі також зазначено, що забороняється відтворення в будь-якій формі процесу прокручування барабанів, який зовнішньо імітує процес розіграшу на гральному автоматі.

"Ціль і завдання законопроекту - недопущення проведення незаконних азартних ігор під виглядом державних лотерей", - сказано у пояснювальній записці до документу.

Як повідомлялося, в Україні, незважаючи на заборону, працюють зали з ігровими автоматами, які офіційно називаються лотерейними.

Як відомо, 15 травня 2009 року Верховна рада прийняла закон про заборону грального бізнесу в Україні.

Законом забороняється не лише гральний бізнес, але й участь в азартних іграх.

4 червня 2009 року президент Віктор Ющенко ветував цей закон, проте 11 червня Верховна рада подолала вето президента, і 23 червня закон був підписаний.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: