Google планує випустити ігрову консоль на Android

Субота, 29 червня 2013, 14:46

Американська компанія Google розробляє ігрову приставку і ще кілька споживчих пристроїв на Android.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на The Wall Street Journal.

За даними видання, у розробці також знаходяться "розумні" наручні годинники, а також Nexus Q - розширювач для перегляду фільмів і телепрограм.

Джерела WSJ стверджують, що як мінімум один з цих пристроїв буде офіційно представлено цієї осені. Офіційні представники Google відмовилися коментувати цю інформацію.

Реклама:

Як відзначає WSJ, Google, по всій видимості, сподівається розширити частку Android на ринку споживчої електроніки і залучити в екосистему ОС нових користувачів.

За даними аналітичної компанії IDC, зараз на Android працюють 75% смартфонів і 57% планшетних комп'ютерів. При цьому особливо швидко зростає популярність розроблених для Android мобільних ігор. Цей ринок збільшується набагато швидше, ніж ринок "великих" консолей, що випускаються Sony, Microsoft і Nintendo.

На Android вже випущено як мінімум одне ігровий пристрій - консоль OUYA, випуск якої спочатку фінансували користувачі стартап-ресурсу Kickstarter.

Пристрій, що працює під управлінням чотириядерного процесора NVIDIA Tegra 3, оснащений 1 Гб оперативної пам'яті і 8 Гб пам'яті для зберігання даних, адаптером дротового і бездротового зв'язку, двома USB-портами і інтерфейсом Bluetooth. Пристрій, ціна котрого становить 99 доларів, працює під управлінням Android 4.1 Jelly Bean. Ігрова бібліотека приставки складається з 200 назв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: