"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Клименка підтвердили, що у них немає претензій до ВКонтакте

Четвер, 27 червня 2013, 15:06

У головному управлінні Міндоходів в Києві підтверджують перевірку серверів компанії ТОВ Дата-Айікс, на яких зберігаються дані соцмережі ВКонтакте.

Про це кореспонденту ЛІГАБізнесІнформ повідомив Микола Ковтуненко, начальник прес-служби відомства.

Ковтуненко зазначив, що слідчі дії проводило підрозділ ГУ Міндоходов в Києві вчора ввечері з 16:00 до 19:00. Слідчі дії проводилися щодо компаній, які не мають відношення до ВКонтакте, підкреслив він.

У постанові про обшук, яке виклала прес-служба соціальної мережі, дається дозвіл на вказані дії міліції. У ньому зазначено, що на серверах можуть зберігатися документи щодо фінансово-господарської діяльності фірми Евос.

Вона підозрюється в умисному ухиленні від сплати податків. Дозвіл на обшук видав слідчий суддя Деснянського районного суду м. Києва.

Влад Леготкін, представник прес-служби ВКонтакте в Україні, сказав: "Сподіваюся, що наглядові органи України оперативно вирішать питання, пов'язане з цим зловживанням: страждають мільйони українських користувачів. Зі свого боку ми приступаємо до розширення нашого франкфуртського вузла".

Раніше повідомлялося, що українська міліція вилучила київське обладнання ВКонтакте вартістю $ 0,5 млн.

Павло Дуров, засновник соцмережі, у своєму офіційному коментарі заявив: "Привід - на наших серверах нібито могли зберігатися фінансові документи якоїсь української фірми, що ховається від податкової. На київських серверах ВКонтакте зберігалися лише копії відео-та аудіоматеріалів, документів там не може бути суто теоретично ".

Реклама:

У результаті відео-та аудіоконтент в українських користувачів вантажиться повільніше, оскільки всі дані доставляються безпосередньо з Петербурга.

Співробітники київського штабу ВКонтакте працюють у звичайному режимі, додали в соцмережі. Саме обладнання знаходилося не в офісі компанії. Звинувачення проти Вконтакте не висувалися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!