Британія витратить десятки мільярдів фунтів на інфраструктуру

Четвер, 27 червня 2013, 12:10

Гарантії для атомних електростанцій, прихильність будівництва високошвидкісної залізничної лінії і цілий ряд транспортних проектів стануть частиною плану обсягом 100 млрд фунтів з оновлення зношеної інфраструктури Великобританії.

Програма інвестицій спрямована на налагодження фінансування, передають "Вести экономика".

З 2010 року уряд Великобританії опублікував Національний план розвитку інфраструктури, що містить проекти на 310 млрд фунтів, у тому числі 40 пріоритетних схем.

Міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн заявив, що це будуть найбільші інвестиції в залізниці країни з вікторіанської епохи, і відзначив, що уряд зацікавлений у розробці високошвидкісного залізничного сполучення.

Реклама:

При цьому не всі поділяють позитивний погляд на такі великі інвестиції в умовах необхідності скорочення бюджетних витрат і пропонують почекати два роки.

Проте Осборн закликав дотримуватися порад МВФ і негайно збільшити капітальні витрати на 10 млрд фунтів, а не чекати два роки.

Раніше уряд Великобританії звинувачували в тому, що інфраструктурні проекти майже не розвиваються. Так, наприклад, із 261 проекту з будівництва шкіл було розпочато тільки один, із 576 інфраструктурних проектів, намічених урядом у жовтні 2011 року, тільки сім були завершені.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: