Тарута розповів про проблеми ІСД через квоти на імпорт вугілля

Вівторок, 25 червня 2013, 16:06

Рада директорів корпорації ІСД розглядала можливість зупинки Дніпровського металургійного комбінату ім. Дзержинського (ДМКД) після введення квотування імпорту коксівного вугілля.

Про це під час круглого столу 25 червня 2013 року заявив голова ради директорів ІСД Сергій Тарута, передає ugmk.info.

"Ми купували імпортне вугілля з моменту створення компанії. Йшли великі поставки з Росії, Польщі, почали закуповувати в Америці, Австралії. Нещодавно почалися поставки з Індонезії" - сказав він.

За його словами, держава поступила дискримінаційно по відношенню до металургів.

Реклама:

"І ті обсяги квот, які закладені на цей рік, ІСД може і вистачить, хоча є питання щодо кінця року, але якщо форма збережеться на 2014 рік, вона призведе до величезних проблем", - додав Тарута.

"Ми навіть розглядали на раді директорів корпорації (ІСД) рішення про зупинку нашого підприємства в Дніпродзержинську (ДМКД), тому що збитки, які можуть послідувати за відсутності якісного вугілля, можуть спричинити великі витрати, зростання собівартості. Тому простіше закрити завод, чим далі працювати", - повідомив голова ради директорів ІСД.

Як відомо, Кабмін встановив квоту на імпорт коксівного вугілля у 2013 році обсягом 10,2 млн тонн.

Нагадаємо, нещодавно Кабмін і підприємства гірничо-металургійного комплексу підписали меморандум про взаєморозуміння.

Після підписання меморандуму прем'єр-міністр Микола Азаров зазначив, що основна його мета в тому, щоб ціни на метал на внутрішньому ринку не перевищували імпортні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: