"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Держслужбовці отримуватимуть пенсії за новим порядком

Вівторок, 25 червня 2013, 09:44

Пенсії держслужбовцям з 1 січня 2014 будуть нараховувати за новим порядком.

Про це повідомив директор департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Микола Шамбір, передає "ЛігаБізнесІнформ".

"З 1 січня 2014 року при призначенні пенсії посадовий оклад, надбавка за ранг або кваліфікаційні класи, класний чин або спеціальні звання та вислугу років будуть враховуватися в розмірах, встановлених на день призначення пенсії за останньою займаної посади", - зазначив чиновник, коментуючи новий порядок та умови визначення заробітної плати для обчислення пенсії державного службовця, прийняті Кабміном.

Розміри інших виплат, що включаються в заробіток для призначення пенсії, залежно від дати звернення за пенсією, будуть визначатися за бажанням пенсіонера за останні 24 або будь-які 60 календарних місяців роботи на посадах, що дають право на даний вид пенсії.

Реклама:

"Перерахунок раніше призначених пенсій здійснюватиметься у разі підвищення розміру зарплати працюючого державного службовця за рішенням уряду або у зв'язку із зміною мінімальної зарплати", - зазначив Шабмір.

Нагадаємо, новий порядок набуде чинності з 1 січня 2014 року, разом з набуттям чинності нового закону "Про державну службу", який був прийнятий Верховною hадою 17 листопада 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: