"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

RWE планує збільшити поставки газу в Україну

Субота, 22 червня 2013, 14:58

В даний час RWE не може виконати рамкову угоду з "Нафтогазом" в частині бажаних обсягів поставок, так як імпорт здійснюється тільки через Польщу.

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів головний виконавчий директор RWE Supply & Trading GmbH Стефан Юдіш.

За словами Юдіша, як тільки будуть усунені перешкоди для імпорту газу з Німеччини в Україну через Чехію і Словаччину, обсяги реверсних поставок зможуть бути збільшені.

"... Ми повинні виконати рамкову угоду з "Нафтогазом", про яку говорив мій колега Штрак (" За своєю структурою відносини RWE і "Нафтогазу України" - це велика рамкова угода, яка включає менші договори, що визначають термін дії кожного з них і ціни " - цитує виконавчого віце-президента Андре Штрак).

Реклама:

В даний час ми не можемо це зробити в обсязі, в якому б хотілося нам і "Нафтогазу", з тієї простої причини, що зараз можемо виконувати постачання тільки через Польщу. А обсяги, які йдуть через Польщу, менше, ніж зазначені в рамковій угоді. Тому ми працюємо спільно з українським урядом, "Нафтогазом", всіма учасниками ринку, щоб зробити можливим імпорт газу в Україну з Німеччини через Чехію і Словаччину ", - сказав Юдіш.

"І як тільки це вдасться, тоді з'явиться можливість імпортувати в Україну не менше 30 млрд кубометрів газу, якщо у України буде таке бажання", - додав він.

"Ми сподіваємося, що і після виконання рамкової угоди контракт залишиться привабливим для обох сторін", - у свою чергу відзначає виконавчий віце-президент Штрак.

"Можна стверджувати, що буде набагато більше контрактів з нами, а також, що цілком можливо, з іншими учасниками ринку, а Україна стане дійсно відкритим ринком", - додає Юдіш.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: