На легалізацію софту виділено 100 мільйонів держкоштів

П'ятниця, 21 червня 2013, 18:53

У 2013 році на легалізацію програмного забезпечення в держустановах бюджетом виділено 100 млн гривень.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко на зустрічі з головою європейського відділення корпорації "Майкрософт" Яном Мюлфайтом, йдеться у повідомленні на сайті уряду.

Віце-прем’єр-міністр заявив, що за десять років частка "піратських" програм, що використовуються в державних установах зменшилася в два з половиною рази.

За його словами, український уряд усвідомлює необхідність стовідсоткової легалізації всього програмного забезпечення, тому на ці потреби у цьогорічному бюджеті виділено 100 млн гривень.

Реклама:

Зі свого боку представник "Майкрософт" підтвердив, що компанія дуже зацікавлена в українському ринку і готова шукати компромісні підходи для мінімізації витрат України в рамках процесу легалізації комп’ютерних програм.

Як повідомлялося, втрати української економіки від піратства становлять приблизно 1 млрд євро щороку.

Нагадаємо, у лютому 2012 року Міжнародний Альянс Інтелектуальної Власності у зв’язку з надзвичайно високим рівнем цифрового та фізичного піратства в Україні, запропонував закріпити за нею статус "Prioriy Foreign Country", що означає, що країна офіційно стане "піратом №1" у світі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: