Каськів похвалився 9 мільярдами залучених інвестицій

П'ятниця, 21 червня 2013, 14:29

Сума залучених інвестицій в рамках реалізації національних проектів становить близько 9 мільярдів гривень.

Про це сказав голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Каськів зазначив, що 10 з національних проектів уже на стадії, коли підписані конкретні контракти і частина коштів фізично інвестована в Україні.

"Значна частина результатів стала можливою завдяки нашим закордонним презентаціям в рамках презентацій Національних проектів закордоном ( роуд-шоу). Під час презентацій були підписані конкретні документи обсягом на 3,816 млрд гривень", - повідомив Каськів.

Реклама:

"У рамках реалізації проектів, сума залучених інвестицій становить 6,519 млрд гривень, або 815 млн доларів", - зазначив він.

Крім цього, за словами глави відомства, в рамках діяльності сервісу Інвест Україна інвестовано 2,7 млрд гривень.

"Сумарно це близько 9 млрд гривень. Багато це чи мало? Це не багато, ми розуміємо, але я підкреслю, що інвестиційних фаза національних проектів фактично почалася в березні місяці. Тому, більшість інвестиційних конкурсів і більшість процедур, пов'язаних з підписанням угод, відбудуться протягом цього року", - сказав він.

"Значна частина результатів стала можливою завдяки нашим закордонним презентаціям в рамках презентацій Національних проектів закордоном (так званим роуд-шоу). Під час презентацій були підписані конкретні документи обсягом на 3 мільярди 816 мільйонів гривень", - повідомив також Каськів.

За словами Голови Держінвестпроекту, суми залучених інвестицій в рази перевищують витрачені на презентації закордоном кошти. Разом із тим, він додав, що цього року на закордоні презентації планується витратити суму, що у більше ніж вдвічі менша ніж у 2012 році, завдяки пріоритизації та участі цього року в заходах Агентства приватних партнерів.

Нагадаємо, в кінці 2012 року президент Віктор Янукович заявляв, що реалізація національних проектів малоефективна і перетворилася на формульну кампанію залучення інвесторів. Глава держави підкреслював, що потрібне перезавантаження підходів до національних проектів.

За даними, у 2012 році на видатки Держінвестпроекту було виділено з держбюджету 499 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: