Світові витрати урядів на IT-галузь скоротяться - прогноз

Вівторок, 18 червня 2013, 15:08

Витрати урядів різних країн світу в сегменті інформаційних технологій (IT) трохи скоротяться в 2013 році - на 0,1% порівняно з попереднім роком.

Про це йдеться у прогнозі аналітиків дослідницької компанії Gartner Inc, передає "Інтерфакс-Україна".

Раніше експерти очікували підвищення на 0,2% показника, що включає в себе витрати на апаратне і програмне забезпечення, телекомунікаційні та IT-послуги.

За даними опитування, проведеного Gartner, мобільні технології, модернізація в IT і хмарні сервіси є пріоритетними для інвестицій в 2013 році, тоді як до інших областей спостерігається зниження інтересу.

Реклама:

Близько 30-50% організацій, що беруть участь в дослідженні компанії, заявили про намір звернутися за хмарними послугами, або про те, що в наступні 12 місяців будуть активно їх використовувати.

Аналітики Gartner прогнозують, що в процесі модернізації існуючої інфраструктури уряди будуть переходити на більш мобільні рішення для своїх співробітників.

При цьому 52% респондентів дозволяють співробітникам використовувати на роботі власний смартфон, 50% - ноутбук, 38% - планшетник.

В опитуванні Gartner брали участь урядові організації з 13 країн: Австралії, Бразилії, Великобританії, Німеччини, Індії, Індонезії, КНР, Колумбії, Мексики, Росії, Сінгапуру, США і Південної Кореї.

Як повідомлялося, нещодавно у "Майкрософт Україна" заявили, що українські державні органи є лідерами з використання неліцензійного програмного забезпечення в Україні.

Нагадаємо, у лютому 2012 року Міжнародний Альянс Інтелектуальної Власності у зв’язку з надзвичайно високим рівнем цифрового та фізичного піратства в Україні, запропонував закріпити за нею статус "Prioriy Foreign Country", що означає, що країна офіційно стане "піратом №1" у світі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: