"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В ЄС продаж автомобілів впав до 20-річного мінімуму

Вівторок, 18 червня 2013, 13:55

Продажі автомобілів в країнах Європи в травні впали до 20-річного мінімуму на тлі зростання безробіття, викликаного рецесією.

Про це пишуть "Весті економіка" з посиланням на Bloomberg.

Експерти очікують, що автомобільний ринок Західної Європи буде залишатися під тиском в цьому і наступному роках.

За даними Асоціації європейських автовиробників (ACEA), кількість зареєстрованих автомобілів у травні в 27 країнах Євросоюзу скоротилася на 5,9% до 1,04 млн з 1,11 млн машин за той же період роком раніше, досягнувши рівня 1993.

Реклама:

Рівень безробіття в 17 країнах, що використовують євро, досяг рекордних 12,2% у квітні, а промислове виробництво в ЄС падає вже майже 2 роки.

Поставки найбільших європейських автовиробників, таких як Peugeot, Ford, General Motors і Fiat, скоротилися майже на 10% минулого місяця.

Експерти очікують, що автомобільний ринок Західної Європи буде залишатися під тиском в цьому і наступному роках. Його зростання не очікується принаймні до 2019 року, що збільшує загрозу нових закриттів заводів по всьому континенту у зв'язку зі зниженням використання автомобілів.

Компанія AlixPartners прогнозує, що продажі автомобілів у Західній Європі знизяться до 12 млн в 2014 році з 13,2 млн торік. При цьому до закінчення десятиліття зростання показника не передбачається на тлі складнощів в економіці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: