Арбузов просить Раду підтримати податкову конвенцію з Кіпром

Понеділок, 17 червня 2013, 15:21

Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов просить народних депутатів ратифікувати податкову конвенцію з Кіпром.

Про це він заявив у своєму виступі на засіданні погоджувальної ради у парламенті, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Арбузов зазначив, що на порядку денному стоїть урядовий проект закону про ратифікацію конвенції між урядом України та урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухилення від сплати податків на доходи № 0024.

"Я прошу всіх підтримати цей законопроект. Тому що нам потрібно вирішувати це питання", - сказав він.

Реклама:

Перший віце-прем'єр також нагадав, що на розгляді Верховної ради перебувають чотири урядових законопроекти соціальної спрямованості та 11 законопроектів, мета яких - стабілізувати фінансовий сектор і визначити бюджетну політику на 2014 рік.

Нагадаємо, нещодавно заступник директора департаменту податкової та митної політики Мінфіну Степан Дусяк заявив, що згідно із даною конвенцією, встановлюються такі ставки податків: на дивіденди загальна ставка 15%, відсотки - 2%, роялті - загальна ставка 10%, на продаж майна - нульова ставка.

Як відомо, у І кварталі 2013 року в економіку України іноземними інвесторами з Кіпру було вкладено 17,692 мільярдів доларів прямих інвестицій.

При цьому прямі інвестиції з України здійснено до 49 країн світу на суму 6,5 мільярдів доларів, переважна їхня частка спрямована до Кіпру (89,2%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: