"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Сінгапурі масово звільняють трейдерів за маніпулювання ставками

Субота, 15 червня 2013, 12:53

Грошово-кредитне управління Сінгапуру, що виконує функції ЦБ, звинуватило 133 трейдера з 20 міжнародних банків у маніпуляції кредитними ставками.

Про це повідомляється в прес-релізі регулятора, пише "Лєнта.ру".

Близько сотні порушників втратили роботу.

Під санкції потрапили комерсанти з RBS, UBS, Bank of America, BNP Paribas, Credit Suisse, Barclays,Citibank, JP Morgan та інших фінорганізацій.

Реклама:

За інформацією MAS, комерсанти, які беруть участь у визначенні ставок, повідомляли невірні дані, спотворюючи таким чином значення показника.

Регулятор встановив факти маніпулювання Сінгапурської ставкою міжбанківського кредитування (SIBOR), ставкою валютного свопу (SOR) і ставкоюFX Benchmarks, яка використовується при укладанні форвардних контрактів.

Відносно банків також були застосовані санкції, зокрема, регулятор зобов'язав порушників направити в резерв ЦБ від 100 млн до 1,2 млрд сінгапурських доларів на термін в один рік.

У результаті банки не зможуть використовувати перекладені в резерв засоби для отримання прибутку.

Згадані фінорганізації раніше були викриті в аналогічних порушеннях в інших країнах.

Регулятори запідозрили найбільші банки в махінаціях зі ставками ще в 2008 році. У наступні роки в декількох країнах почалися розслідування маніпулювання.

У липні минулого року в маніпулюванні ставками фактично зізнався перший банк - Barclays.

Фінорганізація погодилася заплатити 290 млн фунтів стерлінгів штрафу в обмін на припинення слідства. Згодом регулятори оштрафували також RBS і UBS.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: