Киянам обіцяють "легке метро" із 15 зупинок

Субота, 15 червня 2013, 11:25

У Головному управлінні архітектури Києва планують запустити у столиці легке метро - щось середнє між трамваєм і метрополітеном.

Про це розповів автор цієї схеми, головний спеціаліст відділу моніторингу інженерно-транспортної структури Києва при управлінні архітектури Віктор Петрук, пишуть Вести.ua

"Це щось середнє між метро і трамваєм. Прикладом може служити наш швидкісний трамвай, він не перетинає перехрестя, а йде по своїй окремій смузі. Ми пропонуємо, щоб цей рейковий транспорт їздив не по центру дороги, як зараз, а по крайній правій смузі. Так він не висаджуватиме людей на проїжджу частину, і не буде заважати руху іншого транспорту, а для нього будуть обладнані спеціальні зупинки", - зазначив Петрук.

Як повідомляється, планується організувати 15 зупинок легкого метро об'єднаних у коло. Від площі Перемоги до Контрактової площі легке метро передбачається пустити по тунелю, а все коло потяг буде проїжджати за 32 хвилини зі швидкістю 60 км на годину і зможе перевозити на годину до 28 тис пасажирів в одному напрямку.

Реклама:

"В кільце будуть вливатися три швидкісних трамвайних лінії: вже існуюча Борщагівська і нові - Троєщинська (пройде по вул. Драйзера, Братиславській, Нікітенко і Стальського) і Ленінградська (пройде від Ленінградської пл. до Осокорків). Також трамвай на ДВРЗ курсуватиме до Червоного Хутора", - говорить Петрук.

За словами архітектора, сівши на легке метро на Ленінградській площі, через 10 хвилин пасажир опиниться на Либідській, а з вул Райдужної за шість хвилин приїде на Контрактову площу.

Як повідомлялося, прогнозний обсяг фінансування Державної цільової програми будівництва та розвитку мережі метрополітенів до 2020 року становить 54,094 млрд гривень.

Нагадаємо, генпланом розвитку Києва передбачено будівництво чотирьох тунелів і нові станції метро на двох гілках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!