Статутний капітал "Ощадбанку" збільшився на 291 мільйон

П'ятниця, 14 червня 2013, 17:21

Кабмін затвердив постанову від 12 червня,  згідно з якою статутний капітал АТ "Ощадбанк" збільшено на 291,732 мільйона гривень.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби банку.

Як зазначається, джерелом поповнення статутного капіталу є прибуток, отриманий банком за результатами діяльності у 2010 році.

Згідно Порядку збільшення (зменшення) розміру статутного капіталу публічного або приватного акціонерного товариства, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 30.08.2011 р. № 1181, збільшення розміру статутного капіталу акціонерного товариства за рахунок спрямування прибутку ( його частини) до статутного капіталу здійснюється виключно шляхом збільшення номінальної вартості акцій.

Реклама:

Таким чином, після прийняття відповідної постанови Кабміну, статутний капітал АТ "Ощадбанк", що на сто відсотків належить державі, складається із 14,496 тис акцій з номінальною вартістю однієї акції 1,092 млн гривень, а його розмір становить 15,829 млрд гривень.

Як відомо, НБУ дозволив, не враховуючи хитке становище держкомпанії, вважати її борги першокласними, і не зменшувати прибуток "Ощадбанку" на розмір виданих кредитів.

Крім того, "Ощадбанк" постійно користується фінансовою підтримкою НБУ, і є довіреним централізованим агентом регулятора з проведення валютних операцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: