Італійська Eni готова вкласти в Україну додаткові мільйони

П'ятниця, 14 червня 2013, 16:50

У найближчі роки італійська компанія Eni готова вкласти 60 мільйонів євро інвестицій для реалізації проектів із видобутку газу в Україні.

Про це в ході панельної дискусії "Паливно-енергетичний комплекс України: перспективи розвитку та модернізації" в рамках міжнародної бізнес-конференції "ABC: Ukraine&Partners" повідомив виконавчий віце-президент італійської Eni E&P Джузеппе Танойя, передає "Українська енергетика".

"Ми в Україні тільки 2 роки, але ми вже інвестували більше 100 млн євро в різні інвестиційні upstream-проекти, і плануємо інвестувати ще 60 млн євро в найближчі декілька років. Ми, як бачите, дуже активно працюємо", - сказав він.

За його словами, потенційними проектами видобутку в Україні є як традиційні, так і нетрадиційні вуглеводні.

Реклама:

"Потенціал України чудово відомий, за різними оцінками трохи відрізняється, але є два основних напрямки з чудовим потенціалом: нетрадиційний газ (західний і східний басейни), і є значний потенціал на шельфі", - наголосив він.

В той же час Джузеппе Танойя зазначив, що Україні важливо пам’ятати про регулятивно-фіскальну площину.

"Для нас як інвесторів дуже важливо робити інвестиції в стабільну фіскальну систему, де регулятивне середовище передбачуване і таке, яке легко зрозуміти іноземцям", – відмітив він.

"Спираючись на прогнози видобутку в Україні, можна сказати, що за 10 років можна збільшити видобуток до 50-60 млрд кубометрів газу на рік. Це не мої цифри, це цифри із доступних джерел. Мені здається, що це підтримується ініціативами уряду. Якщо уряд і далі продовжить рухатись в тому ж дусі, нам вдасться це реалізувати", - додав посадовець Eni.

Як відомо, Eni в рамках співпраці з британською нафтогазовою компанією Cadogan можуть закласти в Україні першу розвідувальну свердловину на сланцевий газ вже у поточному році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: