Ахметов пообіцяв побудувати аглофабрику на Єнакіївському метзаводі

П'ятниця, 14 червня 2013, 15:52

"Метінвест" виконає свою обіцянку побудувати аглофабрику на Єнакіївському металургійному заводі (ЄМЗ), незважаючи на кризу на світових ринках.

Про це заявив власник СКМ Рінат Ахметов в Єнакієвому після підписання контракту з Siemens VAI у присутності президента Віктора Януковича, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні у нас одне головне питання - це чисте повітря. Ми дали обіцянку побудувати аглофабрику. І я хочу сказати, що, незважаючи на всі труднощі, незважаючи на складнощі, незважаючи на те, що на світових ринках сьогодні криза, ми свою обіцянку виконаємо", - сказав Ахметов.

"Я хочу з упевненістю сказати, що в містах, де присутні наші комбінати - і в Єнакієвому, і в Маріуполі, і в Запоріжжі, - люди будуть дихати чистим повітрям. Тільки для цього треба набратися терпіння", - додав акціонер найбільшої в країні групи СКМ, якій належить 71,25% в "Метінвесті".

Реклама:

Підписаний у п'ятницю контракт з австрійською Siemens VAI передбачає виконання детального інжинірингу на будівництво нової агломераційної фабрики на Єнакіївському метзаводі.

Ахметов нагадав, що СКМ увійшло до числа акціонерів ЄМЗ в 1996 році, коли завод випускав на рік дещо більше 1 млн тонн чавуну і сталі на рік, середня зарплата становила 78 доларів на місяць і його подальша робота була під питанням.

Бізнесмен підкреслив, що з тих пір у підприємство було інвестовано 670 млн доларів, в результаті виробництво чавуну в 2012 році зросла до 2,465 млн тонн, сталі - до 2,732 млн тонн, а середня заробітна плата досягла 592 доларів.

"Це говорить про те, що, незважаючи на складні перешкоди, ми йдемо правильною дорогою", - підкреслив Ахметов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: